Iers Keltisch concert 2011

Alle zintuigen kwamen aan bod op High Tea Concert
DSCF1756
LIEVELDE/HARREVELD – Kleinkoor Vivente uit Harreveld en Kaasboerderij Weenink in Lievelde organiseerden op zondag 27 november 2011 een Afternoon High Tea Concert in het proeflokaal van de kaasboerderij. ‘Dit was op meerdere manieren genieten. Alle zintuigen kwamen aan bod’, aldus Dick Hobé van Vivente en Peter Weenink van Kaasboerderij Weennink. Terwijl thee werd ingeschonken en concertgangers genoten van een scone, een stukje lemon pie, een luxe bonbon of een hartig quiche, startte Vivente met hun Iers-Keltische concert. Het Harreveldse kamerkoor heeft al een geruime tijd een sterke band met de Ierse muziek. De gehele entourage in het proeflokaal van Kaasboerderij Weenink paste goed bij deze zondag in het herfstseizoen. Luistervinken droomden weg bij de klanken van ‘slow air’, ijlzuivere stemgeluiden, de mystieke Keltische idioom en de sprankelende piano en enkele zangsolopartijen door leden van het koor. Het getuigde van werkelijke smaak toen in de pauzes van het concert kon worden geproefd van de hartige en zoete taartjes of sandwiches van de High Tea. De Afternoon High Tea had iets persoonlijks en droeg een intiem karakter. Een gezellig onderonsje waarmee in combinatie met het Vivente-concert en het vele lekkers een hele middag werd doorgebracht. Ogen, oren, ‘feelings’ en de smaakpapillen kwamen niets te kort.

DSCF1749

Vivente
Vivente is een kleinkoor (23 leden) met een breed repertoire, zowel wereldlijk als religieuze muziek, klassiek, licht-modern en natuurlijk Keltische muziek. Het koor ziet met zang en de verschillende stemmen een uitdaging in de gezamenlijke sfeerbeleving met het publiek. Er spreekt een onvervalste vreugde uit de muziek en het spel van de samenklank van de stemkleuringen in het koor getuigen van een uitstekende muzikaliteit. The rustige klanken van ‘The turtle dove’ van Ralph Vaughan Williams, de verschillende koorarrangementen van Carsten Gerlitz en de middeleeuwse klassiekers van Henry Purcell raken muziekliefhebbers in het hart.

High Tea arrangement bij Kaasboerderij Weenink
Het proeflokaal heeft Kaasboerderij warm en sfeervol ingericht voor de Afternoon High Tea Concert. In de ruimte ernaast staat een tafel gevuld met de meest smakelijke lekkernijen: scones, sandwiches, taartjes en cupcakes. Concertgangers konden onbeperkt genieten van soorten thee zoals earl-grey, assam blend, Ceylon en nog meer smaken. Natuurlijk was er ook koffie en wel van Beukenhorst.