Passieconcert met een passie 2013

24 en 29 maart 2013
Passieconcert met Passie

door Kleinkoor Vivente

Traditiegetrouw bracht Kleinkoor Vivente ook dit jaar in de Goede week voor Pasen een Passieconcert op zowel Palmzondag als Goede Vrijdag. Het concert begon met de vierstemmige mis van William Byrd, de Mass for four voices, afgewisseld door de koperklanken van het Winterwijks Koperkwartet. Byrd behoorde in de tijd van koningin Elizabeth I tot de beroemdste Engelse componisten en schreef deze tamelijk gecompliceerde muziekstukken met interessante lange zanglijnen. Vervolgens werd het ‘Ave verum’, ook van Byrd, in één van de mooiste composities op deze tekst sfeervol ten gehore gebracht.

kerst 2012Het laatste deel van het concert was gereserveerd voor de Funeral Music of Queen Mary van Henry Purcell. Wederom oude wereldmuziek die deze componist voor de begrafenis van Koningin Mary in 1695 geschreven heeft. De goed in het gehoor liggende composities raakten de luisteraars met muzikale en emotionele diepgang.

Begeleid door Michael Peterson op kistorgel en de serene klanken van de fagot van Hanny Kruijt zijn kleinkoor Vivente en dirigente Annette Weterings er wederom in geslaagd om zowel in de St. Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde, als in de St. Vituskerk in Hoch-Elten een sfeervol concert ten gehore te brengen, waarvan zowel het koor als de bezoekers volop hebben genoten.

Meest recente berichten