Passieconcertreeks “A Tender Light” 2019

Jubilerend Kleinkoor Vivente gaf in de passietijd van 2019 een aantal met zorg samengestelde sfeervolle passieconcerten. Gedurende een uur kon het publiek naar een programma van liederen luisteren, dat het koor a capella uitvoerde. Als intermezzo liet Wytske Holtrop een aantal meeslepende solo’s op haar cello horen. Zij behaalde, vlak voor deze concertreeks, cum laude haar master aan de Haute École de Musique de Genève.

Deze jaarlijks terugkerende passieconcerten zijn dé concerten waarvoor Kleinkoor Vivente met veel betrokkenheid en plezier onder leiding van Annette Weterings repeteert. De lovende woorden van het publiek zijn altijd weer een aansporing voor de 23 zangeressen en zangers om het beste uit zichzelf te halen en hun toehoorders een overtuigend en waardevol uur luisterplezier te bezorgen.

Deze editie in het 25-jarig jubileumjaar van het koor droeg het thema “A Tender Light”. Samen werd een moment van “verstilling” ervaren: een moment waarop de tijd even stil leek te staan. Op het programma stonden voornamelijk moderne werken zoals het ontroerende “Good Night, Dear Heart”, gecomponeerd door Dan Forrest en het al even mooie “Even When He Is Silent” over hoop in donkere tijden van de Noorse componist Kim André Arnesen. Ook waren meerdere werken van componist Paul Mealor te beluisteren, zoals het “O Sanctissima Maria”.