Passieconcert ‘Tenebrae’ – 2017

Kleinkoor Vivente gaf onder leiding van Annette Weterings en met solistische medewerking van harpiste Betuel Ramirez Velasco een sfeervol Passieconcert op Palmzondag 9 april in Harreveld en op Goede Vrijdag 14 april in Hoch Elten (Duitsland). In navolging van eerdere edities, mochten de passieconcerten  ook dit jaar weer op grote publieke belangstelling rekenen.

Het concert droeg als titel Tenebrae, wat ‘duisternis’ betekent in het latijn. Een term die staat voor een dienst die volgens oud gebruik in de Goede Week werd gehouden om het lijden en sterven van Jezus te herdenken. Kleinkoor Vivente bracht onder andere enkele Tenebrae Responsories van Tomás Luis de Victoria ten gehore. 

Poster Passieconcert 2017 NL LR

Deze Spaanse componist uit de late Renaissance schreef de liturgische teksten voor gebruik in de katholieke vieringen tijdens de Heilige Week. Daarnaast zong Vivente repertoire van hedendaagse componisten, zoals Lee Dengler en Morten Lauridsen, afgewisseld door Gregoriaanse zang en liederen uit de liturgie van de Goede Week. Het gehele concert werd a capella uitgevoerd. Een speciale rol tijdens het concert was weggelegd voor gastsoliste Betuel Ramirez uit Mexico, die met haar harp prachtige stukken speelde en daarmee niemand ongeroerd liet.