Passieconcerten 2016 ‘Tenebrae’

Kleinkoor Vivente heeft, onder leiding van Annette Weterings en met solistische medewerking van celliste Wytske Holtrop, een sfeervol Passieconcert gegeven op Palmzondag 20 maart 2016 in Harreveld en op Goede Vrijdag
 25 maart 2016 in Hoch Elten (Duitsland).

Beide concerten werden zeer goed bezocht. Koor en dirigente werden wederom door het publiek rijkelijk gecomplimenteerd voor muziekkeuze, goede samenzang en zuiverheid. Gastsoliste Wytske Holtrop liet met haar cello niemand ongeroerd met haar uitvoering van enkele muziekstukken, waaronder het mystieke Pianissimo van de Letse componist Peteris Vasks.

Het thema van de concerten was ‘Tenebrae’, latijn voor ‘duisternis’. Dat is een dienst die volgens oud gebruik in de Goede Week werd gehouden om het lijden en sterven van Jezus te herdenken door tijdens de dienst telkens één van de 15 kaarsen van een kandelaar te doven. Dit oude gebruik werd door Kleinkoor Vivente in ere hersteld door na ieder lied een kaars te doven. De meerstemmige liederen van hedendaagse componisten, zoals Lee Dengler en Arvo Pärt, werden afgewisseld door Gregoriaanse zang en liederen uit de liturgie van de Goede Week. De liederen werden zowel a capella als onder pianobegeleiding van Tonnie Heutinck ten gehore gebracht. 

Poster Passieconcert Vivente 2016 A4 DEF NL (LR)